Informácie – výučba, zápis do 1. ročníka, prijímanie do MŠ

Milí rodičia, zákonní zástupcovia

Vzhľadom na množiace sa otázky z Vašej strany podávame tieto informácie :

Otázka : Ako zabezpečujete výučbu, resp. výchovnú činnosť ?

Výučbu v ZŠ zabezpečujeme prostredníctvo portálu Bezkriedy. Na začiatku prerušenia prevádzky našej ZŠ s MŠ zasadlo MZ ( metodické združenie –  metodický orgán ZŠ ) a rozhodlo o využívaní tohto portálu. Samozrejme využívame aj iné zdroje, ktoré Vám preposielame cez tento portál. Zo spätnej väzby od žiakov a rodičov, ktorú pravidelne analyzujeme, usudzujeme, že výučba prebieha pomerne dobre. Pri tvorbe vyučovania, materiálov berieme na zreteľ technické možnosti t.j. prístup na internet, prístupnosť IKT. Vyučujeme podľa bežného rozvrhu s tým, že MZ sa uznieslo zamerať sa na základné predmety, t.j. : slovenský jazyk, anglický jazyk, matematiku, prvouku, prírodovedu, vlastivedu. Výchovy zatiaľ neriešime – ciele v tejto oblasti sa momentálne nedajú naplniť.

Výchovnú činnosť v ŠKD zabezpečujú pani vychovávateľky cez web stránku ŠKD :   http://www.skdzsls.wbl.sk/

Činnosť MŠ koordinuje vedúca MZ ( metodického združenia MŠ ) Mgr. A. Hrtánková a pani zástupkyňa J. Kasáková.  Pani učiteľky vedú výchovno-vzdelávací proces po jednotlivých triedach na :

MŠ Lietavská Svinná – trieda Motýliky – ms.lietavskasvinna@gmail.com

                                     – trieda Lienočky – facebooková stránka : Veselá škôlka v LS

MŠ Babkov – trieda Mravčeky –  cez mailové kontakty na rodičov

Iné skupiny na sociálnych sieťach, alebo web stránky nie sú relevantné.

Otázka : Ako prebieha zápis do 1. ročníka ?

Zápis do 1. ročníka už prebieha 17.4. – 18.4. Elektronicky môžu rodičia posielať prihlášky a ďalšie písomnosti do 20.4. 2020 na ada.majsniarova@gmail.com. Zápis môže prebiehať do 30.4.2020. Radi by sme  mali zápis uzatvorený už 27.4.2020, nakoľko po zápise prebieha centrálny zber údajov.

Odklad školskej dochádzky

K zápisu netreba žiadne potvrdenie od lekára , nepotrebujete ani vyjadrenie CPPP o odklade školskej dochádzky. Pri odklade školskej dochádzky rodič doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami

Základná škola podľa školského zákona vyžaduje pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky osobné údaje o deťoch a o identifikácii zákonných zástupcov dieťaťa. Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. 

Rozhodnutie o prijatí

V prípade, ak má riaditeľ školy k dispozícii všetky požadované dokumenty, rozhodne o prijatí dieťaťa do 30. júna 2020. V prípade, ak nemá riaditeľ školy k dispozícii všetky požadované dokumenty, rozhodne o prijatí dieťaťa najneskôr do šiestich týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania. Následne zašle zoznam detí prijatých na plnenie povinnej školskej dochádzky obci, v ktorej majú trvalý pobyt.

Otázka : Ako bude prebiehať zápis do MŠ ?

  Zápis do MŠ bude prebiehať od 30. 4.  do 31.5.2020.

Od 22. 4. budú na web sídle ZŠ s MŠ : www.zsls.sk  zverejnené pokyny  , prihláška a ostatné informácie. Tiež Vás budeme informovať prostredníctvom facebookovej stránky školy a prostredníctvom zriaďovateľa – obecného úradu – na ich web stránke , rozhlasom,…

Pozor :

  •  podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí; odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú, prípadne iným spôsobom v závislosti od priestorových možností konkrétnej materskej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení,
  • potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa sa nebude vyžadovať; ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa zákonní zástupcovia dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave, dieťa bude prijaté len na adaptačný pobyt,
  • ak pôjde o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, nebude sa vyžadovať predloženie vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak zákonní zástupcovia dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami dodatočne nepriložia potvrdenie o zdravotnom stave a vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dieťa bude prijaté len na diagnostický pobyt.

V našich MŠ máme dostatočný počet voľných miest. Nemusíte sa báť , že  Vaše dieťa ( po splnení kritérií pre prijatie),  by sme neprijali.

Prosím, nerobme si zbytočne stres a ťažkú hlavu . Všetko sa dá vždy nejako riešiť.

Tiež Vás prosíme o trpezlivosť a pochopenie. S prerušením prevádzky a s momentálnym stavom, ktorý máme sa nikdy nikto nestretol. Na mnohé problémy, ktoré vznikajú nemáme platnú legislatívu a musíme ich riešiť uvážlivo a bez ovplyvňovania médiami, sociálnymi sieťami a t.ď.  Agentúry „JPP ( jedna pani povedala)“ nebývajú vždy  tie správne. Radšej si informácie overte.

V prípade otázok nás neváhajte kontaktovať na : č.t. 0910 951 380,  alebo na ada.majsniarova@gmail.com, prípadne zsls@azet.sk.

                                                                          Mgr. Adriana Majsniarová – riaditeľka ZŠ s MŠ